Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrikalı Yetkililer Vergi Ödemeyen Kripto Para Al-Satçılarını Takip Edecekler

Güney Afrika‘daki Gelir Servisi (SARS), ülkede kripto para alım-satımı yapan kişileri daha iyi takip edebilmek ve bu kişilerin vergi ödeyip ödemediklerini kontrol edebilmek için yeni bir adım atıyor. Bir yetkilinin açıklamalarına göre SARS kripto para ticaretinden kar elde eden kişilerin vergi kaçakçılığı yapıp yapmadığını takip etmek istiyor.

Kimlik Takibi

SARS yetkililerinden Mark Kingon, yakın zamanda ülkede gerçekleşen kripto para alım-satımlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve bu alım-satımlardan kar elde edip vergi ödemeyen kişilerin takip edileceğini söyledi. Bu hafta Sandton’da gerçekleşen bir konferansta konuşan Kingon, şöyle söyledi:

“Asıl önemli olan şey alım-satım yapan kişileri takip etmek. Kripto paradan elde edilen karların vergi tabii tutulacağını söylemek kolay ama bu işlemlerden zarar edenler de var. Bu yüzden önemli olan, işlemi gerçekleştiren kişiyi bulmak.”

Kingon kripto para üzerinden alım-satım yapan çoğu kişinin bu tarz işlemler yapmak için kredi kartı kullandığını söyledi. Kingon, SARS’ın bu tarz işlemler yapan kişileri takip etmek için zaten belli başlı yöntemleri olduğunu ancak sürecin pek kolay olmadığını belirtti. Güney Afrika’daki kripto para al-satçılarının büyük bir kısmı yabancı ülkelerdeki banka hesaplarını kullanıyor ve bu durum, süreci bir hayli zorlaştırıyor.

Kripto Para Gelirlerine Vergi

Güney Afrika Gelir Servisi bu yılın başlarında kripto para ile alakalı işlemlerden elde edilen gelirlerinin normal vergi yasalarına tabii tutulacaklarını açıkladı. SARS konuyla ilgili Nisan ayında bir bildiri yayınlayarak şunları söyledi:

“Kripto parayla alakalı işlemlerden elde edilen ve vergiye tabii tutulan işlemleri gelirin elde edildiği vergi yılı içerisinde beyan etme sorumluluğu, vergi mükelleflerindedir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment