Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Kripto Para Yatırımlarında Yüzde 64 Artış Var!

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Güney Kore her zaman kripto para birimleri için popüler noktalardan birisi oldu. Yaşanan birçok kripto para borsası hacklenmesine ve tatsız olaylara rağmen ülke kripto para pazarında önemli bir paya sahip ve görünüşe göre bu pay her geçen yıl daha da artmakta.

20 Nisan tarihinde Kore Finansal Yatırım Birliği tarafından yayınlanan bir ankete göre, Güney Koreli ortalama bir kripto para yatırımcısı elindeki kripto para miktarını geçtiğimiz 2018 yılına kıyasla %64.2 arttırdı. Güney Kore merkezli haber kaynağı Arirang Daily News tarafından da yayınlanan ankette BTC, ETH ve BCH gibi kripto para birimlerine yatırım yapan 2.500 Güney Koreli çeşitli sorulara tabii tutuldu.

Kore Finansal Yatırım Birliği söz konusu bu anket ve buna benzer diğer anketler ile, adil alım satım uygulamalarının yapıldığından emin olmanın yanı sıra, Güney Kore’nin sermaye piyasasının ve finansal yatırımlarının düzgün bir şekilde kullanıldığını da gözetlemiş ve denetlemiş oluyor.

Anket 2018 yılının Aralık ayında uygulanmaya başlandı ve ankete katılan 2.500 kişinin %7.4’ü belirli bir oranda kripto para birimlerine sahip olduklarını belirttiler. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl boyunca kripto para alımı yapan 25 ile 64 yaş arasındaki Güney Kore vatandaşları, ortalama olarak 6.000 dolar civarında bir yatırım yapmış.

6.000 dolarlık yatırım kurumun 2017 yılındaki anketine kıyasla iki kat artmış durumda ve görünüşe göre ülke vatandaşları her geçen yılda piyasadaki fiyat hareketleri ne olursa olsun ellerindeki kripto para yatırımını biraz daha arttırmanın peşinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment