Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.org Kurucusu: Bitcoin İçin En Büyük Tehdit Hükümetler Değil, Kullanıcılar!

Dünyanın ilk ve hala lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu ayın başlarında sansasyonel bir artış yaşadı ve bu yükseliş ile yılın başından beri altına, Nasdaq ve S&P 500 endekslerine hatta petrole göre bile en çok kazandıran varlık oldu.

Kral kripto para biriminin 2018 yılının başlarında düşüşe geçmesi, Kasım ayındaki kırılma ile 3.100 dolarlık birim fiyata inişi de beraberinde getirmiş ve piyasaya adeta korku salmıştı. Bitcoin.org’un ve aynı zamanda Bitcointalk.org’un kurucularından birisi olan ünlü Twitter kullanıcısı Cobra da gündem hakkında yaptığı açıklamalarda, Bitcoin için mevcut en büyük tehdidin ne olduğunu takipçileri ile paylaştı.

Cobra konu hakkında yayınladığı yeni bir tweet dizisinde, Bitcoin ekosistemi için en büyük tehdidin hükümetler veya yazılımsal açık noktalar olmadığını, bunun yerine bunun yine en kuvvetli yanı olarak bilinen kullanıcıları olduğunu vurguladı. Cobra’ya göre insanlar ayrılmaya, kabileciliğe ve ufak gruplara bölünmeye meyilliler ve böylesine parçalanmış bir topluluk Bitcoin’i yok edebilir.

2018 yılının Kasım ayında yaşanan Bitcoin Cash hard fork’u, yaşanan gruplaşma ve Roger Ver ile Craig Wright kavgası nedeniyle bütün piyasaya zarar vermiş ve Bitcoin’in 6.000 dolardan aşağıya inişini de tetiklemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment