Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Lider Borsası Bithumb Müşteri Hizmetleri Merkezi Açtı

Güney Kore’nin en büyük Bitcoin borsası olan Bithumb, piyasaya olan ilginin artmasıyla birlikte müşterilerine yüz yüze destek sağlayabilmek adına müşteri hizmetleri merkezi açtı.

Yeni Müşteri Hizmetleri Merkezi

Bithumb çarşamba günü yaptığı açıklamaya birlikte günün 24 saati hizmet verecek olan müşteri hizmetleri merkezini açtığını duyurdu. Borsanın yaptığı açıklama bu şekilde:

“Yüz yüze danışmanlık sunarak ilgili kişilerin dijital para metotları ile ilgili yardım sağlayacak ve dijital paralarla ilgili kafalarında her türlü sorunu çözeceğiz”

Müşteriler bu merkeze girip banka memuruyla karşılaşmış gibi danışmanlardan yardım alabilecek. Borsa, bu hizmeti sunmaya başlamasıyla birlikte müşterileri ile daha derinlemesine ilgilenmeyi ve daha memnun etmeyi umuyor.

Yeni açılan müşteri hizmetleri servisi Seoul’daki Gangnam İstasyonu’na yakın olan Seongbo Yeoksam Binası‘nın 5.katında bulunuyor. Borsanın yaptığı duyuruya göre şuanda 200 müşteri hizmetleri personeli bulunuyor. Ancak borsa, duyulan ilgiye ve ihtiyaca göre bu sayının 250’ye çıkabileceğini söylüyor.

Borsanın merkez binasında zaten 2 adet müşteri hizmetleri merkezi bulunuyordu.

Eşsiz Büyüme

İç piyasa hisselerinin %75.7‘ne sahip olan Bithumb, Güney Kore’nin açık ara en büyük Bitcoin borsası durumdadır. Bu yazıyı yazdığımız sırada, Coinhills listesine göre Bithumb Bitcoin işlem hacmine göre dünyanın en büyük 3.borsası konumunda. Onun önünde ise Japon borsaları Bitflyer ve Coincheck bulunuyor. Güney Kore’nin resmi parası olan Won da dünyada an itibariyle ticaret bakımından Amerikan Doları ve Çin Yen’inden sonra 3.sırada yer alıyor.

Borsanın işleri son zamanlarda gayet iyi gitmekte. Temmuz ayında borsanın günlük ortalama işlem hacmi 384.7 milyar Won değerindeydi. 9 Ağustosta ise Bithumb yeni bir rekor kırarak 1.9 trilyon Won‘luk işlem hacmine ulaştı. Bu yaklaşık 1,66 Milyar $ etmekte. Bunun yanında borsanın kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor. Çarşamba günü yaptıkları açıklamaya göre temmuz ayı itibariyle 780,00 müşteriye hizmet sunuyorlar.

İşlem hacmi ve müşteri sayısı bakımından bu kadar önemli büyüme yaşaması sonucunda borsanın müşteri hizmetleri servisine olan ihtiyacı epey arttı ve böyle bir merkez açma yoluna gitti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Nevzat
    Posted 24 Ağustos 2017 - 06:06 06:06

    Bithumb ayrintili anlatan bir yer varmi acaba?
    Nasil coin alacagiz sadece kore parasimi kabul ediyorlar. Ayrica turkiyede bir bankaya parayi nasil cekecegiz

Leave a comment