Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Ulusal Savunma Kolu DAPA, Kendi Blockchain Platformunu Kuracak

10 Nisan tarihinde ilgili devlet kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore’nin ulusal savunma birimlerinden olan ve temel olarak askeri ürünlerin tedarik ve temininden sorumlu olan Defense Acquisition Program Administration (DAPA), savunma endüstrisindeki güvenilirliği blockchain teknolojisi kullanarak arttırmayı hedefliyor.

Ulusal savunma birimi konu hakkında yaptığı açıklamada kurdukları blockchain platformu ile yapılacak askeri satın alımların ilgili verilerini konu hakkında bilgi verilmesi gereken hükümet kurumları ve diğer kurum ve kişilerle paylaşacaklarını, bunun yanı sıra verilere zarar verilmesinin de önüne geçeceklerini vurguladı.

Basın açıklamasının devamında yeni girişimin Savunma Geliştirme Kurumu ile Teknoloji ve Kalite İçin Savunma gibi devlet kurumlarının da ortaklığı ile gerçekleştirileceği ifade edildi. DAPA, Blockchain teknolojisi ile savunma projelerinin güvenilirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra, herhangi bir satın almada gerekli olan evrak işlerini de azaltmayı ve kendi evraklandırma sürecini tek bir elden yürütmeyi de amaçlıyor.

DAPA 2019 yılının Ocak ayında savunma sanayinde blockchain uygulamalarının geliştirilmesi adına bir pilot program başlatmış ve Güney Kore hükümeti ilgili programdaki her bir projeye 530.000 dolar bağışta bulunmuştu. Başlatılan bu girişim şuan Güney Kore’nin Bilim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının destekleri ile sürdürülüyor.

2018 yılının sonlarına doğru dünya devi ABD’nin Savunma Bakanlığı da blockchain teknolojisinin acil durumlara müdahale için kullanılabileceğini belirtmişti. Blockchain teknolojisi kripto para birimleri ile hayatımıza girse de, çok farklı alanlarda gelişim göstermeyi sürdürmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment