Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kripto Para Borsası, Kendi Bankamatik Kartını Piyasaya Sürdü!

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olarak bilinen Coinbase, İngiltere merkezli kullanıcıların mağazalarda veya direkt olarak online alışveriş yapabilmesini sağlayacak bankamatik kartını tanıttı. Yeni gelişme 10 Nisan tarihinde Coinbase yetkilileri tarafından yayınlanan bir blog gönderisi ile açıklandı.

Coinbase Cold isimli bankamatik kartı Visa’nın alt yapısını kullanmakta ve kripto para borsasının kullanıcılarının Coinbase hesaplarındaki kripto para bakiyesini temel alıyor. Bu da aslında kullanıcıların dünyanın her yerinden kripto para ile alışveriş yapmasının önünü açmakta. Coinbase kullanıcıların işlemlerinden sonra bunları anında itibari para birimlerine çeviriyor ve satın alma ilgili satıcıya direkt itibari para olarak geçiyor.

Coinbase bunun yanı sıra aynı duyuruda iOS ve Android için de Coinbase Card uygulamasını piyasaya sürdü ve kullanıcılar bu uygulama sayesinde kendi Coinbase hesaplarını uygulamaya bağlayabilecekler veya hangi cüzdanlarından bankamatik kartlarına para aktarılması gerektiğini seçebilecekler. Söz konusu uygulama yapılan alışverişlerin dökümünü, işlem özetlerini, harcama kategorilerini ve buna benzer birkaç unsuru daha kullanıcıya sunuyor.

Coinbase Card bankamatik kartı şuan için sadece İngiltere içerisindeki kullanıcılara sunulmakta ancak kripto para borsası yetkilileri yakında bütün Avrupa ülkelerine bu hizmeti vereceklerini açıkladılar. Bu ayın başlarında kredi kartı devi Visa’nın kendisi kripto paralar ve blockchain ile ilgili bir iş pozisyonu yayınlamıştı. Görünüşe göre ilk başlarda kripto paralara düşman olan kredi kartı devleri de, treni kaçırmadan bu furyaya dahil olma çabası içerisine girdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment