Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su: Kripto Paralara Güveniyorum

Circle CEO’su Jeremy Allaire, geçtiğimiz gün katıldığı etkinlik sırasında kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve “kripto paralara güvendiğini” vurguladı.

Allaire geçtiğimiz gün Uluslararası Para Fonu‘nun Washington’da düzenlediği bahar etkinliğine katıldı. “Dijital Çağ’da Para ve Ödemeler” adı altında düzenlenen bu etkinliğe gerek merkez bankalarından, gerek fintech şirketlerinden çeşitli yetkililer katıldı.

IMF’nin yöneticiliğini üstlenen Christine Lagarde etkinlik sırasında Dünya genelindeki nakit kullanımının iyice düştüğünü, İsveç’deki toplam ödemelerin yalnızca yüzde 13’lük bir kısmının nakit para ile yapıldığını belirtti.

Pek çok vatandaş artık nakit para kullanmak yerine işlemlerini dijital bir şekilde tamamlamayı tercih ediyor. Bu da küresel ekonominin yeni bir çağa girdiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Konu dijital ödemelere geldiği zaman Circle CEO’su Jeremy Allaire’den çarpıcı yorumlar gelmeye başladı. Kripto paraların temelinde matematiğin yattığını söyleyen Allaire, “kripto paralara güveniyorum” sözüyle “matematiğe güveniyorum” sözünün aslında aynı anlama geldiğini belirtti. Kripto paraların tamamen güvenli olduklarını vurgulayan Allaire, bu paraların finans sisteminde yer edinebileceklerine inanıyor.

Christine Lagarde da dijital ödemelerle ilgili ilginç bir yorumda bulundu ve bankaların gelecekteki rollerinden bahsetti. Belirttiğimiz üzere Dünya genelinde gitgide azalan nakit kullanımından bahseden Lagarde, şu yorumu yaptı:

“Bankalar ya yeniliklere adapte olacaklar ya da ortadan kaybolacaklar. Bu bankaların vermeleri gereken bir karar var: Nakit olacak mı olmayacak mı?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment