Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF: Daha Fazla İnsana Finansal Erişim Sağlanmalı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya genelindeki kalkınma oranlarının git gide düşmeye başladığını belirtiyor ve insanları bu konuda uyarıyor. Daha fazla insana finansal erişim imkanı tanınması gerektiğini düşünen IMF, Bitcoin’i bu denklemin dışında tutuyor gibi görünüyor.

Uluslararası Para Fonu dünya ekonomisinin son yaşanan ekonomik krizden sonra ne yönde ilerlediğini görebilmek için genel bir değerlendirme yaptı. IMF bu araştırmaları sonucunda şu verilere ulaştı:

“Küresel büyüme 2018’de yüzde 3.6’ya düşerken bu oranın 2019’da yüzde 3.3’e kadar gerilemesi bekleniyor.”

IMF tarafından yapılan araştırmalara göre dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunların başlıca sebepleri arasında Türkiye ve Arjantin gibi ülkelerde yaşanan sorunlar, Çin-ABD arasındaki ticaret savaşı ve Almanya’daki otomobil sanayisindeki sorunlar bulunuyor.

Uluslararası Para Fonu yetkilileri dünya genelindeki büyüme oranını artırmak için daha fazla insana finansal erişim sağlanması gerektiğini düşünüyorlar. IMF yetkililerinden biri Kasım 2018’de bu konuyla ilgili şu yorumu yapmıştı:

“Merkez Bankası Destekli Dijital Paralar hem ödeme sistemini daha az riskli hale getirip hem de maddi ve manevi tasarruf sağlayabilir. Ayrıca böyle bir sistem daha fazla insana finansal erişim tanıyabilir.”

IMF’nin şu anki planları arasında kripto paraları desteklemek bulunmuyor gibi görünüyor. IMF yöneticisi Christine Lagarde bundan birkaç ay önceki yorumlarında kripto paraların finans sistemi için sorun oluşturabileceklerini ve bu varlıkların epey riskli olduklarını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment