Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güneydoğu Asya’nın Düşük Maliyetli Uçuş Şirketi AirAsia, ICO Çıkarmayı Planlıyor

TechCrunch’ın 16 Mart Cuma günü yayınladığı raporuna göre, Güneydoğu Asya’daki düşük maliyetli hava şirketlerinden olan AirAsia, iş modelinde maliyeti azaltmak için kendi ICO’sunu başlatmayı planlıyor.

Money20/20 Asya konferansıyla ilgili TechCrunch’a yaptığı açıklamada şirketin CEO’su Tony Fernandes, ICO tokenlerinin potansiyeliyle birlikte, “Big Loyalty” (Büyük Sadakat) programıyla eşleşecek bir ödeme sistemi başlatmayı düşündüğünü onayladı.

“Big Loyalty (Büyük Sadakat) programı içinde para birimi olabilecek bir ürünümüz var. Bir ödeme sistemi oluşturuyoruz böylece ikisi güzel bir şekilde eşleşebilir. Bu para birimini kullanmanıza olanak tanıyacak bir ekosistemimiz var, kullanılamayacak bir para birimine sahip olmanın bir anlamı yok.”

AirAsia, kendi ICO’sunu çıkararak milyon dolarlık bir finansman elde eden sosyal mesajlaşma uygulaması Telegram‘ı takip eden son dört ay içindeki ikinci büyük ICO açıklamasını yapmış oldu.

ICO yönetmelikleriyle ilgili incelemelerin artmasına rağmen, Fernandes mevcut ve gelecekteki iklimi yönlendirebileceğinden emin.

“Dünyanın en düzenlenmiş endüstrisindeyiz, bu yüzden düzenleyiciler ve yönetmeliklerle nasıl başa çıkacağımız biliyoruz.” diye devam etti.

AirAsia’nın listelendiği Malezya’da, düzenleyiciler gözlerini ICO programlarının üzerinde tutarken, Şubat ayında kripto para birimleri için yeni düzenlemeler getirildi.

Fernandes, AirAsia’nın ICO’sundan ne kadar para elde edebileceğinden bahsetmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment