Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gürcistan’da Bitcoin İşlemlerinden KDV Alınmayacak

Komşu ülke Gürcistan bundan böyle kripto paraları katma değer vergisinden muaf tutmaya karar verdi.

Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri kısa bir süre önce kripto para ticareti ve madenciliği yapan kurumların vergilendirilmeleriyle ilgili bir tasarıyı imzaladı. Bu tasarının kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Maliye Bakanı’nın onayını almayı başaran bu tasarıda merkezsiz para birimleriyle ilgili özel bir tanım yapılıyor. Bu tanım aslında kripto paraların yasal tanımı olarak işlev görüyor. Tasarıda yer alan tanımı şu şekilde aktarabiliriz:

“Kripto paralar elektronik olarak alıp-satılan ve merkezsiz bir ağ ile desteklenen dijital varlıklardır. Kripto para ticaretinde güvenilir bir aracıya gerek yoktur ve bu varlıklar dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) ile yönetilirler.”

Vergi Muafiyeti

Gürcistan’da alınan bu karar ülkedeki kripto para kullanıcıları için son derece olumlu olarak görülüyor. Çünkü bu tasarı sayesinde ülkedeki vatandaşlar katma değer vergisine muaf tutulmadan kripto para-itibari para ticareti yapabilecekler.

Bu tasarının şu anda yalnızca vergi muafiyetini kapsadığını ve kripto paralarla ilgili daha radikal bir kararın alınmadığını belirtmek gerekiyor. Maliye Bakanı tarafından da belirtildiği üzere Gürcistan kripto para ile ödeme yapmaya hala imkan tanımıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment