Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacker, EOS’ta Dapp Aracılığı ile 30 Bin EOS Çaldı

EOS topluluğunun Twitter’da ve diğer sosyal medya platformlarında paylaştığı bilgilere göre bir hacker, EOS ağı üzerindeki kumar uygulamalarındaki bir açığı keşfetti ve bu yolla tam 30 bin EOS çalmayı başardı.

Hacker’ın, bu merkezi olmayan kumar uygulamalarındaki kazanma algoritmasını manipüle ederek bu parayı zimmetine geçirdiği belirtildi. Buna göre, hacker kişi ya da grup, ilk olarak büyük bir CPU ve NET kaynağı kiraladı. Bunun üzerine de kontrata saldırarak, büyük bir miktarda EOS’u çaldı.

Konuyla ilgili Twitter’da birçok farklı yorum yapıldı. Ancak saldırganın, büyük bir CPU gücü kiralayarak ağdaki yoğunluğu arttırdığı ve bu sebeple de, 30 bin EOS çalmayı başardığı ifade ediliyor.

Merkezi olmayan uygulamalar konusunda Ethereum ve TRON gibi ekosistemler ile sıkı bir rekabet içinde olan EOS için, bu durumun pek de iyi bir şey olmadığı aşikar.

Zaten son dönemde ağdaki merkeziyetsizliğin yalan olduğu iddiaları ile ciddi eleştiri kalan EOS’un, bu hack olayı ile de güvenilirlik konusunda bir itibar kaybı yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment