Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal, Libra’nın Durumunu Çok Yakından İzliyor

AFP’nin kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre PayPal, Facebook’un kripto parası Libra’nın içinde bulunduğu durumu büyük bir dikkatle takip ediyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan PayPal müşteri ilişkileri birimi başkanı Gabrielle Rabinovitch, şunları söyledi:

”Libra Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında yer aldık ancak bu bağlayıcı bir anlaşma değil. Şunu da kabul etmek gerekir ki, bu durumu heyecan verici bir fikirden daha gerçek ve reel bir şeye dönüştürmek için çok daha fazla çalışmak gerekiyor ve bu noktaya gelmemiz çok fazla zaman alacak.”

Başarılı yönetici, Facebook’un Libra ile ilgili sahip olduğu vizyonun da, PayPal’ın görüşü ile uyumlu olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Libra’nın finansal hizmet alamayan yerlere hizmet götürme tutkusu ve vizyonu ile, PayPal’ın fikirleri çok yakından örtüşüyor. Paraya erişimi demokraitze etmek bizim de en büyük amaçlarımızdan biri. O sebeple Libra’nın potansiyeline çok inanıyoruz.”

Facebook, son dönemde Almanya ve Fransa’nın yasaklama yoluna gittiği kripto para birimi Libra’yı, 2020 yılı içerisinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak nihai piyasa girişinden önce, Libra’nın başta regülasyonlar ve veri güvenliği olmak üzere, birçok alanda hem kurumları hem de yatırımcıları tatmin etmesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment