Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Hazinesinden Bitcoin ve Kripto Para Uyarısı

Amerikan Hazine Bakanlığı Genel Sekreteri Sigal Mandelker, yaptığı açıklamada kripto paralar ile ilgili olarak konuştu. Daha önce de Libra ve Facebook ile ilgili olarak bazı açıklamaların geldiği kurum adına söz alan Mandalker, şu anda birçok terör organizasyonun halen itibari para kullandığını ancak kripto paraların bu alanda bir değişim yapabileceğini ifade etti.

Mandalker, şöyle konuştu:

”Terör organizasyonları ve onların destekçileri sürekli olarak yeni para toplama ve aktarma metodlarının peşine düşüyorlar. Bunu da hukuktan kaçmak için yapıyorlar. Birçok terörist grup, halen geleneksel finansal sisteme doğru dayansa da, bu durum değişebilir. Yeni dönemde, kripto paraları bu alanda daha fazla görebiliriz.”

Başarılı yönetici, aynı zamanda bu alanda faaliyet gösteren şirketleri de çok net bir şekilde uyardı. Mandalker, şu anda kurum olarak diğer hükümetler ile de görüşme halinde olduklarını ifade ederken, hiçbir terör kurumunun bu alanda başarılı olmaması için çalıştıklarını söyledi ve şunları ekledi:

”Bu alanda faaliyet gösteren firmalar ile de mücadele edeceğiz. Amacımız, ülkemizi bu tarz belalardan olabildiğince uzak tutmak. Bu noktada da diğer hükümet ile iş birliği içinde çalışıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment