Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Bitcoin Halving’den Önce Düşüp Sonra Artabilir’

Artık kritpo para sektörünün merakla beklediği Bitcoin ödül yarılanmasına çok az bir süre kaldı. Bitcoin’de blok başına ödül miktarı, Mayıs 2020 itibariyle 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşecek. Bu durum da, tarihsel açıdan bakıldığında genelde fiyata çok olumlu yansıyan bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Bu konu ile ilgili olarak bir araştırma yapan Strix Leviathan, Bitcoin’in halving’den önce yükselmesinin beklendiğini ancak bunun gerçekleşmeme ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Araştırmaya göre, Bitcoin halving süreçleri ile Litecoin’de bu Ağustos ayına yaşanan benzer süreç kıyaslandı ve ortaya şu sonuçlar çıktı:

”Litecoin halving’inin pek de bir etkisi olmadığı söyleniyor. Bu durumun da Mayıs’ta yaşanacak Bitcoin halvinginin de benzer sonuçları doğuracağını söyleyenler var. Bu durum doğru değil. Litecoin’de olan şey ile Bitcoin’in konumu başka. Bitcoin halvingden önce düşebilir ancak daha sonrasında büyük bir sıçrama yapması muhtemel. Zaten tarihsel veriler de bize bunu gösteriyor.”

Bitcoin’de büyük bir merakla beklenen blok ödülü yarılanmasına artık sadece 8 ay kaldı. Bakalım, lider kripto para birimi, önceki yarılanmalarda da olduğu gibi, bu sefer de büyük bir sıçrama yapıp yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başarabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • İsmail Babacan
    Posted 14 Eylül 2019 - 17:07 17:07

    Litecoin de nasıl etkili olmadı Halving TL bazında çok kısa bir sürede 280TL civarlarından 850TL ye kadar yükseldi türk borsalarında buna kalkıp Halving in etkisi olmadı demek sadece insanları kandırmaktır..bu insanların lafına bakmak yerine kendiniz kontrol edin fiyat geçmişini çünkü algı operasyonu yapıyorlar Litecoinde yükselmemişti Bitcoinde yükselmezse diye düşünmenizi istiyorlar..

Leave a comment