Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacker’lar, Crema Finance’ten Çaldıkları 7.6 Milyon Değerinde Kripto Parayı İade Etti

Cream Finance, kripto para hırsızları ile yaptığı anlaşma sonucunda 7.6 milyon dolar değerinde çalıntı parayı geri aldı. Şirket, anlaşma şartları gereği hacker’ların 45.455 adet Solana (SOL) tutmalarına izin verdi. 

Solana blockchain‘i üzerinde bir likidite protokolü olan Crema Finance, geçtiğimiz pazar günü siber korsanlar tarafından saldırıya uğradığını açıklamıştı.

Saldırıdan sonra ekip, on-chain üzerinden mesaj göndererek, bir ödül anlaşması başlattıklarını ve saldırganlarla pazarlık yapmak istediklerini duyurdu. Ertesi gün, hacker’lardan bir yanıt geldi: “Crema ekibi, madem pazarlık yapmak için bize ulaşmaya çalışıyorsunuz, o zaman hadi biraz sohbet edelim.”

9 milyon dolar değerinde olan hack bilançosu, 69.422 Solana ve 6.497.738 USDC stablecoin’i kapsıyor. Crema Finance tarafından yapılan bir güncellemeye göre, saldırganlar bir pazarlık sonrasında çalınan fonların büyük bir kısmını iade etti.

Crema Finance, hacker’ların 6.064 Ethereum’u (7 milyon dolar) ve 23.967 Solana’yı (870.000 dolar) dört işlemde şirketin Solana ve Ethereum cüzdanlarına aktardığını doğruladı.

Saldırganlarla yapılan müzakere anlaşmasına göre, siber korsanların ödül olarak 45.455 Solana (1.65 milyon dolar) tutmasına izin verildi. Cream Finance ekibi açıklamasında, saldırganları “Beyaz Şapka Korsan” olarak tanımladı. Ekip, anlaşma sonucunda gelinen noktada saldırganlara karşı herhangi bir yasal süreç başlatmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!