Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Merge Mevduat Kontratında Yeni Rekor: 13 Milyon ETH

Ethereum Merge yükseltmesi kapsamında stake edilen ETH sayısı 13 milyona ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Akıllı sözleşme kontratı Beacon Chain‘in Aralık 2020‘de piyasa sürülmesinden bu yana kripto endüstrisinin Ethereum ağ yükseltmesine verdiği destek de önemli ölçüde arttı. 6 Temmuz 2022 itibariyle Ethereum Merge yükseltmesi kapsamında kontrat üzerinde stake edilen ETH sayısı 13.003.765‘e ulaştı. Bu Aralık 2020‘den bu yana kontratta görülen en yüksek seviye oldu.

Kasım 2021‘de kripto piyasasında başlayan düşüş, bugün Ethereum’un zirvesinden %75 daha aşağıda işlem görmesine neden oldu. Dolayısıyla kontratın değeri de önemli ölçüde düştü. Kasım 2021‘de kontratın toplam değeri 39.5 milyar dolara tekabül ediyordu.

Sosyal medya üzerinde istatistikleri yorumlayan uzmanlar, kontrattaki yeni Ethereum rekorunun yeni bir ralli öncesinde kurumsalların pozisyon alışı olarak yorumlanabileceğini belirtti. Ayrıca CoinShares tarafından yayınlanan haftalık dijital varlık fonu akışları raporuna göre, geçtiğimiz hafta, Ethereum yatırım ürünlerine bireysel ve kurumsal yatırımcılar tarafından 5 milyon dolar değerinde yeni fon girişi yapıldığı görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!