Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hackerlar Kripto Para Depolama Firması Bitgo Çalışanından 100 Bin Dolarlık BTC Çaldı

Kripto para saklama ve depolama firması olarak hizmet veren BitGo’da gçren yapan Sean Coonce, yaptığı açıklama ile SIM kart değiştirme saldırısına uğradığını ve kendisine ait olan 100 bin doları aşkın BTC’yi kaybettiğini duyurdu.

BitGo firmasında yönetici olarak görev yapan Coone, yaptığı açıklamada hackerların kendi SIM kartını ele geçirdiğini ifade ederken, bu isimlerin kendisinin telekominikasyon hizmeti aldığı şirketle irtibata geçerek, kontrolü ele aldığını belirtti.

Coone, olayın sonucunda kendisine ait olan 100 bin doları aşkın değerlikli BTC’lerin hackerların eline geçtiğini belirtti.

Başarılı yönetici, olayın şokunu yaşadığını ifade ederken, kendisini tam anlamı ile bu alanda korumaya almamanın da bedelini ödediğini aktardı.

Coone, okuyucularına seslenirken, kripto para konusunda güvenlik istiyorlarsa offline cüzdanlara ek olarak YubiKey’in 2FA sistemini kullanmalarını önerdi. Başarılı isim, YubiKey’in desteklenmediği yerlerde ise, Google ya da Authy’nin bir alternatif olarak yer aldığını sözlerine ekledi.

Bitgo yöneticisi aynı zamanda iğneyi de kendine batırırken, kendisinin bulunduğu konum gereği böyle bir hata yapmasının çok daha kötü olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

”Benim bu alandaki tecrübeme ve yetkinliğime bakacak olursanız, muhtemelen hacklenmeyi hak ettiğimi de rahat bir şekilde söyleyebilirim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment