Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HackerOne Açıkladı: 2019 Yılında EOS Ağında Beş Kritik Açık Bulundu!

Toplam piyasa hacmine göre en büyük dördüncü kripto para birimi olan EOS‘un gelişiminden sorumlu olan EOS.io şirketi, bu yıl içerisinde beş kritik ağ açığı için ”bug bounty” dağıttığını açıkladı.Bug Bounty,  yazılım hatalarını bulan kişilere verilen para ödülü olarak bilinmekte ve birçok kripto para ile blockchain firması bu yola başvuruyor.

Dağıtılan ödüller ise HackerOne isimli platform tarafından detaylandırıldı ve açıklandı. 10 Ocak 2019 tarihinde beş beyaz şapkalı hackera 40.750 dolar değerined ödül verildi ve bundan hemen bir gün sonrasında başka bir araştırmacıya 10.000 dolarlık ödül aktarıldı. Dağıtılan miktarlar EOS.io firması tarafından sadece kritik açıklar için verilen miktarlara denk ve bu da sistemsel sıkıntıların ne kadar büyük olduğunu ortaya koymakta.

Tron kripto para biriminin arkasındaki Tron Foundation da geçtiğimiz Ocak ayında dört adet ödül dağıttı ve bunlardan bir açığın ‘en kritik seviye’ olarak belirtilen düzeyde olduğu vurgulandı. Tron toplamda 22.700 dolarlık ödül dağıttığını açıkladı ki firma daha önceki yıllarda da çeşitli ödüller dağıtmıştı.

Bunun yanı sıra Cobinhood ve Coinbase platformları da düşük öneme sahip seviyelerde çeşitli sistemsel açıklar için ödül dağıtmıştı. 2018 yılında bu tip araştırmalar yapan kişilere kripto para firmalarından 878.000 dolar değerinde ödül dağıtıldı ki bunların %60’ı EOS.io tarafından gerçekleştirildi. Eldeki grafikler ve veriler EOS’un aslında sistemsel açıklar konusunda ne kadar titiz ve düzenli olduğunu da gözler önüne sermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment