Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Bitcoin Borsası Zaif, Yeni Üyelik Alımlarını Durdurdu

Geçtiğimiz günlerde hacklenen Japon kripto para borsası Zaif’in üst firması Tech Bureau Inc., geçici olarak kendi kripto para borsalarındaki yeni üyelik alımlarını askıya alma kararı aldı.

Söz konusu karar en son hacklenen kripto para borsasının yaşadığı talihsiz olaydan 14 gün sonra, 28 Eylül tarihinde alındı. Borsa söz konusu hacklenme olayında 60 milyon dolarlık zarara uğramıştı. Tech Bureau yaptığı basın açıklamasında, müşterilerin zararını tazmin etmek için belirli bir strateji belirlediklerinde üyelik alımlarına devam edeceklerini açıkladı. Firma yaşadığı hacklenme sonrası müşteri fonlarının da kaybedilmesi sonrası, başka bir Japon yatırım danışmanlığı firması olan Fisco’dan 44 milyar dolarlık kurtarma anlaşması talep etmişti.

Zaif borsa tarafından müşterilerin zararını tazmin etme konusunda kesin bir ödeme politikası belirlenene kadar,yeni müşterileri kendi Bitcoin borsasına kayıt olmaktan alı koymanın en iyisi olduğuna karar verdi. Tech Bureau’ya göre söz konusu askıya alma kararı mevcut müşterileri etkilemeyecek. Mevcut müşteriler kapsamına kimlik onay süreçleri hala devam eden kişiler de dahil.

Japonya özellikle 2018 yılı içerisinde yaşadığı hacklenmeler sonrası kripto para sektöründe ağır darbelere neden olmuştu. Bu sebepten ötürü ülkenin finansal otoritesi FSA, Zaif’e karşı soruşturma başlattı ve iş geliştirme emri verdi. Yerel haber kaynaklarının belirttiğine göre borsaya geçtiğimiz aylarda yapılan denetim sonrası bir iş geliştirme emri daha verildiği ve güvenlik önlemlerinin arttırılması talep edildiği de öğrenildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment