Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Hack Saldırılarının Listesi: 7 Kripto Para Borsası, 158 Cüzdan

Güney Kore‘deki Ulusal Polis Kurumu, ülkede geçtiğimiz son üç yıl içerisinde hack saldırısına maruz kalmış kripto para borsalarının ve cüzdanlarının bir listesini çıkardı. Yerel medya kaynaklarına göre geçtiğimiz seneler boyunca Güney Kore merkezli yedi kripto para borsası, 158 adet de kripto para cüzdanı hack saldırısına uğradı. Ancak ilginç olan şey, tüm bu saldırıların ardından yalnızca 6 kişinin tutuklanmış olması.

Polisten Hack Raporu

Güney Kore’deki kolluk güçleri, hükümete “Dijital Para Borsalarının Son Üç Senede Yaşadıkları Hack Saldırılarının Zararı ve Durumu” adı altında bir rapor sundu. Hazırlanan bu rapora göre hack saldırısına uğrayan yedi borsanın yaşadığı toplam mali zarar 99 milyon dolar civarında.

Boan News gibi yerel haber kaynaklarına göre Güney Kore’deki kripto para borsalarının yaşadıkları hack saldırılarının boyutu her geçen yıl daha da büyüyor. 2016 yılında borsalardan yapılan yasa dışı para çekim işlemlerinin değeri 265 bin dolar civarındayken bu sayı 2017 yılında 35.8 milyon dolara, 2018 yılında ise 63 milyon dolara yükseldi. Korean Digital Times’ın kripto para cüzdanlarının durumuyla ilgili yorumu ise şu şekilde:

“2015-2018 yılları arasında toplamda 158 farklı kripto para cüzdanı hacklendi ve bunların 91 tanesi bu yıl içerisinde gerçekleşti. Ancak yalnızca altı kişi tutuklandı.”

Ülkedeki kolluk güçlerinin hükümete sunduğu rapor hakkında konuşan kanun yapıcı Min Kyung-wook, şu yorumları yaptı:

“Kripto para borsaları yapıları gereği siber saldırılara her daim açıklar. Bu tarz hack saldırıları, düzenli güvenlik kontrolü yapılan ülkelerde bile gerçekleşiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment