Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajlaşma Devi Kakao’nun Blockchain Platformu Test Sürecine Girdi

Güney Kore merkezli mesajlaşma devlerinden olan Kakao‘nun Blockchain için oluşturduğu Ground X adlı birim, Klaytn adlı Blockchain ağının deneme sürecini başlattı.

Şirket bugün erken saatlerde yayınladığı bir basın duyurusuyla birlikte söz konusu Blockchain platformu için özel bir test ağı oluşturduğu açıkladı. Ground X ile ortak çalışan on farklı şirket, şu an için test aşamasında olan ağı değerlendirebiliyor.

Platform hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse şirketin yayınladığı whitepaperı kaynak olarak kullanabiliriz. Klaytn adlı bu yeni Blockchain platformu, hem consensus düğümlerinden (CN) hem de ranger düğümlerinden (RN) faydalanan hibrit bir platform. Klaytn platformunda hem CN’lerden hem de RN’lerden faydalanılması platformu ölçekleme ve şeffaflık alanlarında ön plana çıkarıyor.

CN olarak adlandırılan düğümler, belli bir ağ içerisinde bir araya gelerek özel bir Blockchain oluşturuyor ve bu düğümler ağ içerisinde işlemlerin doğruluğunu kontrol ediyorlar. Ağın haricinde kalan kişiler ise ağa RN olarak katılabiliyor ve CN tarafından onaylanmış bir işlemi yeniden kontrol edebiliyor.

Ground X, izlediği bu hibrit politikasıyla birlikte platformu çok ciddi ölçüde geliştirdiğini belirtiyor. Hatta şirketin açıklamalarına göre söz konusu platformda saniyede bin beş yüz işlem yapmak mümkün.

Ground X, platformla ilgili yaptığı açıklamalarda test sürecinin kısa bir süre sonra sona ereceğini ve platformun tam versiyonunun 2019’un ilk çeyreğinde aktif hale geleceğini vurguladı.

Kakao bundan yaklaşık altı ay önce Blockchain sektörüne giriş yapacağını duyurmuştu ve aradan geçen altı ay içerisinde yeni bir platform geliştirilmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment