Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Japon Borsası Zaif, Müşteri Varlıkları İçin Finansal Destek Planını Yayınladı

10 Ekim tarihinde yayınlanan resmi bir bildiriye göre, geçtiğimiz tarihlerde hacklenen Japon kripto para borsası Zaif, olaydan etkilenen müşterilerin varlıkları için finansal destek planını oluşturdu.

Daha önce de bültenlerde yer bulduğu üzre, Zaif kripto para borsası 14 Eylül tarihinde güvenlik açığına maruz kalmış ve toplamda 6.7 milyar yen (59.7 milyon dolar) değerinde varlık kaybı yaşamıştı.

Hacklenme tarihlerinde Zaif’in üst kurumu konumundaki Tech Bureau Inc., ortak bir destek planı oluşturmak için Fisco Digital Asset Group ile beraber çalışacaklarını ifade etmişti.

Bugün yayınlanan bildiri ise 20 Eylül tarihinde yapılan ortaklığın şartlarına ışık tutmakta. Bildiriye göre Fisco ilk olarak ” 5 milyar dolarlık finansal destek sağlayacak” ve karşılığında firmanın çoğunluk hissesinin sahibi olacak. Tech Bureau’nun açıklamasının devamında, ilk olarak anlaşmaya varılan maddelerin bazılarında değişiklikler yapıldığı da belirtildi. İki firma da bundan sonra öncelikli olarak ”iş transferi metodunu” uygulamaya çalışacak ve söz konusu metodu uygularken de hem Fisco için olan risklerden kaçınılacak, hem de müşterilerin koruması sağlanacak.

Tech Bureau’nun açıklamalarına göre ”yasal olarak şart koşulmuş” final gerekliliklere göre, 19 eylül tarihinde hissedarlar ile genel bir toplantı yapılacak ve 22 Eylül tarihinde ise işletmenin Fisco’ya devri tamamlanacak.

Bildiride yazılana göre Fisco 22 Eylül tarihinden itibaren müşterilerin bütün iade kripto para birimlerinden sorumlu olacak ve ”Bazı Monacoin sahiplerine olan tazminat Japon yeni ile” iade edilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment