Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Kanada Merkezli Borsa, Geri Döndü

Dün yaşadığı hack olayı ile adından söz ettiren MapleChange isimli borsa, Twitter’a geri dönüş yaptı. Exit scam yaptığı iddia edilen ve bir anda ortadan kaybolan borsa, Twitter hesabını yeniden aktive ederken, Discord’da da bir sohbet birimi açtıklarını ve alt koin geri ödemelerinin oradan başlayacağını açıkladı. Borsanın resmi web sitesine ise, şu saatlerde ulaşılamıyor. Bu arada borsa BTC ya da LTC cinsinden olan kayıpların ise geri ödenemeyeceğini ifade etti.

Pek fazla bilinmeyen bir borsa olmasına karşın, şu anda yaşadıkları ve yaşattıkları ile adından söz ettiren MapleChange, aynı zamanda yaşadığı saldırıya ilişkin detayları da paylaştı. Borsanın yayınladığı verilere göre, hackerlar toplamda 15 bitcoinlik işlem yaptı ancak olayın sonunda sadece 8 adet BTC’yi çekmeyi başardı.

Borsanın ortalama Bitcoin günlük işlem hacmi ise 2 BTC’den az. Yine de, bünyesinde bazı yatırımcıları barındıran borsanın yaşadığı bu hack saldırısı, kripto para piyasaları için pek de iyiye işaret değil. Borsalarda saklanan fonların ne denli tehlikeli olduğunun bir kanıtının daha yaşandığını ifade eden otoriteler, cüzdan kullanımı konusunda yatırımcıları uyarıyor. Borsada olan fonların yatırımcının kontrolünde olmadığını ifade eden otoriteler, bu noktada gereken tedbirlerin alınmasını sıkı bir şekilde tembih ediyor. Yaşanan bu talihsiz olayın ardından MaplaChange web sitesinin ne zaman hizmete gireceği ya da borsanın faaliyetlerine devam edip etmeyeceği ise, henüz gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment