Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mac Kullanıcıları Dikkat! CoinTicker Kripto Para Takip Uygulaması Bilgisayarınıza Erişim Kapısı Açıyor!

Dikkatli bir Malwarebytes forumu kullanıcısı, CoinTicker isimli bir kripto para fiyat takip uygulamasının gizli bir şekilde bilgisayarlarda erişim kapısı açtığını fark etti. Malwarebytes platformu yetkililerinden Thomas Reed, Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, 1vladimir isimli bir Malwarebytes forumu kullanıcısının CoinTicker ismili uygulamanın bilgisayarlara gizli bir şekilde iki farklı erişim kapısı açtığını fark ettiğini söyledi.

Reed’in ifadelerine göre söz konusu uygulamanın internet sayfasında, uygulamayı tanımlamak adına ”Mac için en iyi kripto para takip programı” ifadesi kullanılmakta. Uygulama temel olarak kullanıcıların istedikleri kripto para birimlerinin Mac menu sekmesinden kontrol edebilmesini sağlıyor.


Uygulama bir değil iki adet erişim seçeneği sağlıyor ve bunlar sırasıyla açık kaynaklı projeler olan EvilOSX ve EggShell.  Uygulamanın Mac tarafından kabul edilen sisteme yüklenmesine izin verilen uygulamalardan olması ise bir çok kullanıcı tarafından eleştiriye yol açtı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment