Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Kripto Para Borsası İçin FCA’dan Uyarı Geldi

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) kripto para borsası Poloniex’in yasal yetkisi olmadan faaliyet gösterdiği konusunda uyarıda bulundu.

Düzenleyici kurum FCA 6 Aralık’ta paylaştığı bildiride, kripto para borsası Poloniex’in yetkisiz şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu borsa ile yapılan işlemlerde yaşanabilecek maddi zararların sorumlulukları dışında olacağını vurguladı.

Justin Sun’a ait borsa, kasım ayının başında 118 milyon dolar değerinde bir siber saldırının merkezinde yer almıştı. Borsa saldırının ardından para çekme işlemlerini durdurmuştu. Sun kasım sonu yaptığı açıklamada işlemlerin açılmaya başladığını söylemişti.

FCA uyarıyı neden verdiğine dair daha fazla detay paylaşmamayı tercih etse de bu kurumun kripto para sektörüne karşı ilk uyarısı değil. Daha önce kurumdan onay almak için 291 kripto para şirketi başvurmuştu fakat sadece 38’i bunu başarabilmişti.

Kurum ekim ayında aralarında HTX ve KuCoin gibi bilindik isimlerin de yer aldığı aralarında bulunduğu 140 kripto para şirketi uyarı listesine dahil etmişti.

Bu uyarıların geneli için “firmalar ve bireyler gerekli izin ya da onay olmadan İngiltere’de finansal hizmetlerin tanıtımını yapamazlar.” ifadelerine yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!