Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftanın En İyi 10 Blockchain Oyunu

DappRadar, NFT işlem hacimlerini, token değerlerini ve blockchain hareketlerini göz önüne alarak bu haftanın en iyi 10 blockchain oyununu belirledi.

1- Axie Infinity

Axie Infinity, özellikle ”kazanmak için oyna” (play to earn) modelinin en önde gelen blockchain oyunlarından biridir. dApp değerlendirmelerine göre 3. sırada olsa dahi 132 milyon doları aşan NFT işlem hacmi nedeniyle bu haftanın grafiğinde ilk sırada yer alıyor.

Oyunun yerel tokenı AXS‘ın güncel fiyatı 96,29 dolardır.

2- The SANDBOX

NFT satışlarından elde edilen 68 milyon dolardan fazla işlem hacmiyle The Sandbox, bu haftaki listede ikinci sırada yer alıyor. Platformun yerel tokenı SAND’in değerindeki düşüşe rağmen, oyun içerisindeki arsa, arazi parselleri aracılığıyla yüksek işlem hacmi yaratmayı başardı.

İkinci sırada bulunmasının başka bir sebebi de, artık The Sandbox’ta resmi oyun oynanabiliyor olmasıdır. dApp üzerinden daha önce kullanıcıların yalnızca arsa NFT’leri satın almasına izin verilirken, artık oyun oynanabiliyor ve platformda ”kazanmak için oyna” (play to earn) modeli de bulunuyor.

Oyunun yerel tokenı Sand’in güncel fiyatı 4,79 dolardır.

3- WorldWideWeb3

İlk arazi satışını 29 Kasımda gerçekleştiren Webb Land, listeye üçüncü sıradan yerleşti. Bu satış platforma çok fazla ilgi ve aktivite getirerek bu haftaki genel performansını artırdı.

WebbLand NFT’leri, piyasaya sürüldüğünden bu yana yaklaşık 17 milyon dolarlık işlem hacmi üretti.

4- MOBOX: NFT Farmer

Mobox: NFT Farmer, Binance uygulaması üzerinden direkt tanıtıldı ve bu da gerek oynanma sayısını, gerekse de işlem hacmini artıdı. Oyunun geçen haftaki performansı oyunu bu haftanın sıralamasında dördüncü sıraya yerleştirdi. NFT çiftçilik oyunu bu hafta 105.000’den fazla aktif cüzdan tarafından oynandı. Platformda MoMoVerse’ün duyurulması da, hareketliliği arttırdı.

Platformdaki artan aktivitenin farklı bir nedeni ise, oyunculara 1.000.000 dolar değerinde NFT çekiliş etkinliği düzenlenmesi olarak düşünülüyor.

Oyunun yerel tokenı Mbox’ın güncel fiyatı 6,54 dolardır.

5- Chainmonsters

Chainmonsters, Flow’daki bulunan bir blockchain RPG oyunudur.

Alfa sürümünü sınırlı sayıda insanın oynayabileceği söylenen oyunun 6 Aralık Pazartesi günü (Bugün) başlayacak olan kapalı beta sürümü resmen duyuruldu.

6- Splinterlands

dApp değerlendirmelerine göre birinci sırada olsa dahi bu listenin oluşumunda daha fazla etken olması sebebiyle Splinterlands 6. sırada yer alıyor. Oyun yakında Chaos Legion kart paketi satışını başlatacak. Bu lansmanın, platformdaki etkinliği artıracağı düşünülüyor.

Splinterlands’in yerel tokenı SPS geçtiğimiz hafta %20 değer kaybetti ve şu an 0,308 dolardan işlem görüyor. 

7- NFT Worlds

NFT Worlds, Minecraft entegrasyonu sayesinde oyuncuların kendi sanal gerçekliklerini yaratmalarına izin veren bir platformdur. Geleneksel ve blockchain oyunları arasında bir köprü oluşturan en yenilikçi sanal ortamlardan biri olduğunu öne sürüyor.

Platform yerel tokenı olacak WRLD kodunu taşıyan bir token üzerinde çalıştığını açıkladı.

8- Farsite

Farsite şimdilik Polygon ağında gerçekleşen fakat Ethereum 2.0 çıktıktan sonra oraya geçiş yapacak olan bir uzay keşif oyunudur.

2 Aralık’ta birkaç farklı sınıf NFT koleksiyonu satışa sunuldu. Bu koleksiyon kasaları sosyal medyada çok konuşuldu ve en pahalı kasalar anında tükendi. Bu kasalar uzay gemilerini, planları, modülleri ve diğer önemli unsurları içermektedir. Oyuncular ayrıca başka oyuncuların uzay gemilerini yok edip karşılığında token alabilecek ve bunu daha sonra başka gezegenlerde bir sanal arazi  satın almak için kullanabilecekler.

9-Revv Racingg

REVV Racing, yarış arabası hayranlarının dikkatini çeken bir yarış oyunudur. Oyun, yerel tokenı REVV’in geçtiğimiz hafta değerinin düşmesi sebebiyle dokuzuncu sırada yer alıyor.

REVV Racing oldukça hareketli bir hafta geçirdi. En önemlisi, oyun kendine özgü ”kazanmak için oyna” (play to earn) modeli sunuyor. Ayrıca oyun iki yeni token tanıttı: Catalysts (CATA) ve Shards (SHRD).

Oyunun yerel tokenı Revv’in güncel fiyatı 0.199 dolardır.

10- Alien Worlds

Wax tabanlı oyun olan Alien Worlds, en yüksek sayıda aktif cüzdan hareketliliğinde ikinci sırada bulunurken, diğer verileri bu başarısının bir nebze gerisinde kaldı.

Alien Worlds’ün sosyal medya kanallarında sessizliği dikkat çekti. Bu hafta önemli bir güncelleme veya gelecek plan duyurusu yapılmadı. Yine de Alien Worlds, blockchain oyunlarının öncülerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Oyunun yerel tokenı TLM’nin güncel fiyatı 0.2393 dolardır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!