Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası’na Endeks Sağlayıcı Firma, Kripto Para Endeksini Genişletmeyi Planlıyor

Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın küresel ticarete dayalı yan kuruluşu FTSE Russell, hisse senetlerinin “yanında yer alacak” kripto para endeksi geliştiriyor.

FTSE Russell’ın ETF Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Kristen Mierzwa, “Nihai hedef, FTSE 100 ve Russel 2000’in hemen yanında yer alan AB ve Birleşik Krallık uyumlu endekslere sahip olmaktır” dedi.

Mierzwa, Ekim ayında başlatılan ve şu anda en iyi bilinen kripto projelerinden üçü olan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Cardona (ADA) hakkında veri sağlayan dijital para endeksinde genişleme planlıyor. Mierzwa:

Şu anda inceleme sürecinde olan 43 dijital varlık var.

dedi.

Ayrıca FTSE’in  2022 yılında dijital varlık endeksine düzinelerce proje daha ekleneceğini doğruladı. Mierzwa, yeni projenin gerekçesi olarak “Bu, açıkça insanların veri talep ettiği bir pazar haline geliyor” ifadelerini sundu.

Mierzwa, FTSE’in dijital varlık endeksi eklenecek coinlerin, bilinen yaklaşık 11.000 dijital varlığın çoğunluğunu taramayı amaçlayan titiz bir inceleme sürecinden geçeceğini söylerken, stabil coinlerin ve hatta meme coinlerin endekse eklenebileceğini doğruladı.

FTSE Russell, kripto varlıkları altın gibi daha az volatil varlıklarla eşleştirerek riski azaltan harmanlanmış ürünler de sunacaklarını belirtti ve kripto sektörünün 2025 yılına kadar 3 trilyon doların üzerinde küresel piyasa değerine sahip olacağı tahmininde bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!