Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftanın En İyi 10 Blockchain Oyunu (12 Aralık)

DappRadar tarafından NFT işlem hacimleri, token değerleri ve blockchain hareketleri gibi çeşitli veriler ele alınarak hazırlanan haftanın en iyi blockchain oyunlarında bu hafta zirvede Splinterlands bulunuyor.

1- Splinterlands

Kart oyunu Splinterlands, 582.610 aktif cüzdan hesabı ile bu hafta listede ilk sırada bulunuyor. CoinGecko verilerine göre oyunun yerel token’ı Splinterlands (SPS), haftalık olarak %8,4 değer kaybetmesine rağmen oyuncular tarafından büyük ilgi gördü. NFT işlem hacminde 235 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Halka arzı gerçekleşen Splinterlans ayrıca, NFT koleksiyonu Chaos Legian’ı kullanıcılarına sundu.

2- Axie Infinity

Geçen hafta birinci sırada yer alan Axie Infinity, bu hafta bir sıra gerileyerek ikinci sırada yer aldı. Blockchain oyunları arasında kendini kanıtlamış olan Axie, verilere göre bu hafta 369.579 aktif cüzdana sahipti. Axie Infınity ekibi, bu hafta çiftleşme ücretlerini yükselterek bir değişikliğe gitti. Ekip bu değişiklik ile oyunun yerel token’ı olan Smoot Love Potion’nın (SLP) değerini arttırmayı ve kullanıcılara daha fazla kazanç sağlamayı amaçlıyor.

3- WorldWideWeb3

WorldWideWeb3, metaverse’ün farklı yanlarını deneyimlemek isteyen oyuncular tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bu hafta listeye bile giremeyen rakipleri Decentraland ve The Sandbox’ı geride bıraktı. Gerçekleştirdiği başarılı arazi satışı sayesinde haftanın en çok işlem gören NFT koleksiyonları arasına girmeyi başardı. WorldWideWeb3, bu hafta gerçekleşen 5 milyon dolara yakın NFT işlem hacmi ile üçüncü sırada yer alıyor.

4- Farsite

Hala gelişmekte olan oyun bu hafta bir arazi satışı gerçekleştirdi. Ayrıca Farsite, Star Map’e 280 yeni bölge ekleyerek oyuncularına yeni fırsatlar sundu. Oyun, yaşanan gelişmeler ile geçen haftadan bu yana listenin üst sıralarına tırmanmayı başardı.

5- Chainmonster

Oyuncular, kapalı betada bulunan oyun Chainmoster’ın halka arzını bekliyor. Oyun sahip olduğu 3D grafikler ve gelişen NFT pazarı ile Flow uygulamaları arasından ön plana çıkıyor.

6- Upland

Eos altyapısında dApp olarak lider konumda bulunan oyun, bu hafta 115.000’den fazla aktif cüzdana sahipti. Blockchain tabanlı ilk sanal dünyalardan biri olan sanal emlak oyunu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 111.000’den fazla mülkün satıldığını duyurdu.

7- Arc8

Gamee’nin mobil oyun platformu Arc8, bu hafta 36.000’ni aşan aktif cüzdanı ile listeye hızlı bir giriş yapıyor. Bu hafta Gamee, oyunun performansını iyileştiren G-bots NFT koleksiyonunu kullanıcılarına sundu. Gamee, G-bots sayesinde oyuncuların kazançlarını arttırmayı ve oyundaki bonuslardan yararlanmalarını sağlamak hedefliyor.

8- Alien Worlds

Wax altyapısında bulunan madencilik oyunu olan Alien Worlds, 546.720 aktif cüzdan hesabı ile aktif kullanıcı noktasında ikinci sırada bulunuyor. Oyunda bu hafta 235 bin doların üstünde bir NFT işlem hacmi gerçekleşti. Sosyal mecralarda istenilen aktifliğe ulaşamayan oyun, bu sebep rakibi Splinterland’in gerisinde kalıyor.

9- Farmers World

Wax alt yapısının popüler oyunlarından Farmers World, bu hafta 80.000’den fazla aktif cüzdan hesabına sahipti. Oyun güçlü bir topluluk oluşturmayı başarmasına rağmen aynı altyapıyı paylaştığı Alien Worlds gibi sosyal mecralarda uzun süredir aktif değil.

10- DeFi Kingdom

Harmony (ONE) tabanlı dApp DeFi Kingdom, bu hafta 78.000’den fazla aktif cüzdan hesabıyla listeye girmeyi başarırken, ayrıca Harmony altyapısında ki dApp’ler arasında liderliğini pekiştirdi. DeFi Kingdom, bir oyun olmanın yanı sıra bünyesinde bir platform, merkezi olmayan borsa ve kullanıcıların stake ile gelir elde edebildiği bir likitide havuzu barındırıyor.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!