Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF, Okul İnternetlerine Destek Amaçlı NFT Koleksiyonu Başlattığını Duyurdu

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), okulların internet bağlantılarına destek için NFT koleksiyonu başlattığını duyurdu.

11 Aralık 1946’da Birleşmiş Milletler tarafından kurulan UNICEF, çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışır. Kuruluş, 75. yıldönümü için Ethereum tabanlı Non-fungible token (NFT) koleksiyonunun başlattı. Giga Connect projesi kapsamında elde edilen gelirin okulların internet bağlantılarına destek olmak için kullanılacağı duyuruldu.

2019 yılında başlatılan Giga Connect, UNICEF ve BM Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından her okula internet sağlamak için yürütülen küresel bir projedir.

UNICEF’in, dijital sanatçı Nadieh Bremer tarafından oluşturulanPawtchwork Kingdoms adlı NFT koleksiyonunun lansmanı, 2022’nin Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

1000 parçadan oluşan NFT koleksiyonu için 21 ülkede 282.000’den fazla okuldan toplanan bilgileri kullanarak oluşturulduğu söyleniyor.

UNICEF, 2019’da kripto para almak ve tutmak için CryptoFund adında bir şirket kurdu. Nisan 2021’de, kripto para borsası Huobi Global’a bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Huobi Charity Limited, UNICEF’e bitcoin ve itibari para olarak 1 milyon dolar ve CryptoFund’a 7 BTC bağışladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!