Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Halving’e Hazırlanan Bitcoin Madencileri Yüz Milyonlarca Dolarlık Satış Yaptı

Bitcoin (BTC) madencileri, fiyattaki yükselişi fırsat bilerek yüklü miktarlarda BTC’yi elden çıkardılar.

Blockchain veri platformu CryptoQuant tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin madencileri, daha aktif şekilde satış yapmaya başladı.

Bitcoin madencilerine ait cüzdanlardan bu haftanın başında 24 saat içerisinde 455 milyon dolar değerinde yaklaşık 10 bin 600 BTC çıktığı tespit edildi.

Resim

Bitcoin fiyatı, geçen hafta ABD’deki spot ETF’ler işleme açıldıktan sonra 49 bin dolara ulaştı ancak daha sonra düşüşe geçerek 43 bin doların altına indi. Bitcoin buna rağmen 6 ay öncesine kıyasla %43 daha değerli.

Blok ödüllerinden ve ağdaki işlem ücretlerinden gelir elde eden madenciler, giderlerini karşılamak için kârda oldukları dönemlerde Bitcoin satışı yapıyorlar.

Madenciler Nisan 2024’teki halving’e hazırlanırken Bitcoin ağındaki hash oranı, 2023’ün son aylarında artış gösterdi. Ancak hash oranı, ABD’deki madencilerin şebekeleri dengeleme politikası sebebiyle 30 günlük ortalamanın altına düştü.

Bernstein tarafından yayımlanan bir raporda, Bitcoin madencilik şirketlerinin hisselerinin kısa vadede bir alım fırsatı doğurabileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!