Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hamas Grubu Destekçilere Seslendi: Bitcoin İle Mali Destek Verin!

Filistin Ulusal Yönetiminde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan siyasi parti olarak bilinen Hamas‘ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sefer çok farklı bir haber ile gündeme geldi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sözcüsü olarak bilinen Ebu Ubeyde, 29 ocak tarihinde resmi Telegram kanalından destekçilere seslendi ve finansal yardım talep etti. Söz konusu örgüt ve parti, Rusya, Türkiye ve Çin tarafından terörist örgüt olarak görülmese de, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terörist grup olarak kabul edilmekte ve bu sebeple finansman sağlama konusunda ciddi engeller ve yasaklamalar ile karşılaşmakta.

Ebu Ubeyde yayınladığı mesajda ”direnişin bütün destekçilerine” seslendi ve ”haklı amaçları için” Bitcoin para birimini kullanarak direnişe destek olma çağrısında bulundu. Ubeyde bunun yanı sıra kripto para kullanarak fonlama mekanizmasını ise daha sonra duyuracaklarını açıkladı.

”Siyonist düşman, desteği tam anlamıyla kesmeye çalışarak direnişle savaşıyor ancak dünyanın dört bir yanındaki direniş sevdalıları bu Siyonist girişimlere karşı savaşıyor ve direniş için mümkün olan bütün destek yollarını bulmaya çalışıyor.”

Söz konusu çağrı ise Katar’ın Gazze’ye destek amaçlı yolladığı mali bağışın İsrail tarafından engellenmesinin hemen ardından geldi. Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Suriyeli bir cihat grubu, SadaqaCoins isimli bir proje başlatmışlar ve Bitcoin veya Monero ile yapılan bağışları kabul edeceklerini açıklamışlardı.

Grup, aldıkları bağışlar ile 4×4 kamyon, .50 kalibre mermi, tüfek ve uzun namlulu keskin nişancı tüfekleri için teçhizat alacaklarını açıklamış ve koyunlar için bile fon talebinde bulunmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment