Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash CEO’su: Grin ve Beam’i Rakip Olarak Görmüyorum!

Kripto para piyasasının ilk gizlilik odaklı kripto para birimlerinden birisi olan Zcash, sunduğu hizmetler ile yolu diğer gizlilik odaklı kripto paralar için açtı. Ancak ne yazık ki söz konusu kripto para birimi yaşanan ayı piyasası ve rekabetin artması ile eski günlerini aratmaya ve popülaritesini kaybetmeye başladı.

Zcash Company’nin CEO’su Zcash’in çekirdek geliştiricisi olan Zooko Wilcox ise, Grin ve Beam‘in ortaya çıkmasından memnun olduğunu ancak bunları ”eşit” veya rakip olarak görmediğini vurguladı.

”Bunlar teknolojik açıdan kırılgan ve sınırlı. Bunların altında yatan teknolojiyi güçlü görmüyorum.”

Zooko, geçtiğimiz sene kendi Twitter adresinden Beam ve Grin tarafından kullanılan Mimblewimble protokolü hakkında yorum yaparken de, söz konusu teknolojiyi pek anlamadığını göstermişti. Attığı gönderide işlemi yapan kullanıcının bilgilerinin kime aktarıldığını anlayamadığını söyleyen Zooko, Beam’in açık kaynaklı olmasını ve fonlama modelini ise övmüştü.

Beam ve Grin’in yaptığı katkıları olumlu bulan Wilcox, ”topluluğu, kurucuları seviyorum, geliştiriciler gerçekten dost canlısı ve bizim daha fazla gizlilik kripto para birimine ihtiyacımız var” ifadesi ile projeye karşı ılımlı yorumlarda da bulundu. Zcash’i ”bir gizlilik koini olarak görmüyorum” ifadesini kullanan CEO, bunun genel amacının internet parası olmak olduğunu ve yakında herkesin Zcash kullanacağını açıkladı.

Zcash’in eninde sonunda Bitcoin’i geçecek olan token olduğunu da açıklayan Wilcox, bunun hemen olabileceğini veya 30 yıl sürebileceğini de not düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment