Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Kripto Kredi Firması Genesis Global Capital, 2018 Yılında Rekor Miktarda İşlem Yaptı!

Kurumsal kripto para kredi firması Genesis Global Capital, 2018 yılında verdiği krediler ve aldığı ödemelerle 1.1 milyar doların üzerinde işlem yaptığını açıkladı.

Genesis Global Trading iştiraki olan firma, Çarşamba günü yayınladığı raporda, 2018 yılının son üç ayında verdiği kredi oranlarının iki katına çıktığını açıkladı. 2018 yılının Mart ve Ekim ayı arasında 500 milyon dolar kredi veren firma, Ekim ve Aralık ayı arasında da 500 milyon dolar civarı kredi vermeyi başarmış ki bu bile tek başına 2018 yılının son üç ayının kripto para firmaları için ne kadar zorlu geçtiğini göstermeye yeterli.

”Geçtiğimiz yıl süresince, gerek müşteri geri dönütleri gerekse de türev piyasasının yükselişi ile, kripto paralar ile kredi vermek veya almak isteyen çok sayıda piyasa katılımcısına tanıklık ettik.”

Genesis CEO’su Michael Moro, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto para piyasasında yaşanan ayı piyasası etkisinin, şirketin kazancına etkisi olabileceğini vurguladı ve geçtiğimiz yıl sadece kripto para tabanlı değil, itibari para tabanlı kredilere olan talebin de rekor seviyede arttığını açıkladı. Firmanın sunduğu itibari para odaklı kredi hizmeti ise 2018 yılının dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmüştü.

Firma 2018 yılını 638 milyon kredi veri, 475 milyon dolar değerinde kredi verenlere aracılık ederek kazanmış ve 153 milyon dolarlık ise aktif kredisi bulunmakta. Şirketin kredi portföyünün büyük bir kısmı (yüzde 60 civarı) Bitcoin‘den oluşurken, bunun yüzde 20’lik kısmı XRP‘den, geri kalan kısım ise diğer kripto para birimlerinden oluşmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment