Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Bir Anda Yüzde 9 Yükselişe Geçti – Artışın Sebebi Ne?

Ripple tarafından üretilen ve basın saati itibariyle toplam piyasa hacmine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan XRP, 30 Ocak tarihinde kızıl bir görüntü çizerken bir anda yükselişe geçti.

Basın saatine göre %8.60 yükselişe sahip olan XRP, Ethereum ile arasında sadece 900 milyon dolar civarında toplam piyasa hacmi farkı kalmışken, yaşadığı yükseliş ile farkı 1.5 milyar dolara kadar çıkardı ve 0.317 dolara kadar yükseldi. XRP’nin yükselişinin arkasında yatan sebep ise, bugün dünyanın en büyük ödeme devlerinden birisi olan SWIFT CEO’sunun yaptığı açıklama oldu.

SWIFT CEO’su Gottfried Leibbrandt, ”bugün ilerleyen saatlerde R3 entegrasyonunu duyuracağız” ifadesi ile, Blockchain firması R3’ün Corda Settler teknolojisini kendi sistemlerine entegre edeceklerini duyurdu. Leibbrandt’ın rakip firma olarak görülen Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ile sahneye çıkması da gözlerden kaçmadı. R3’ün, XRP’nin yükselişi ile olan bağı ise, Corda Settler uygulamasının ilk olarak XRP kullanacağı şeklinde lanse edilmesi oldu.

Yani teknik olarak R3 ile SWIFT arasında yapılacak ortaklık ve Corda Settler platformunun kullanılacak olması, dolaylı yoldan XRP kullanılacak olması anlamına geliyor. SWIFT’in dünyanın birçok devasa bankası ile iş yaptığı ve birçok ödemenin SWIFT ağından geçtiği düşünülürse, söz konusu gelişme inanılmaz oranlarda XRP kullanımına yol açabilir.

Ancak yine de oluşan bu ‘hype’, boş bir haber olarak da karşımıza çıkabilir çünkü SWIFT CEO’su entegrasyonun nasıl olacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Yapılacak ortaklığın boyutuna göre, XRP’nin etkilenme oranı da artacak veya azalacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment