Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hava Yolunda Blockchain Kullanımı Büyüyor

Hava yolu şirketlerinden S7 Airlines’ın Blockchain platformu büyümeye ve zaman geçtikçe daha kullanışlı olmaya devam ediyor.

Şirket bundan bir süre önce bilet satışlarını özel bir Blockchain platformu üzerinden yapmaya başlamıştı. S7 Airlines bu işlemleri kolayca tamamlayabilmek için Rusya‘nın en büyük özel bankası olan Alfa Bank ile ortaklık kurmuştu.

S7 Airlines bu platforma Ocak 2019’ta geçiş yaptı ve o zamandan beri Blockchain üzerinden ödeme alıyor. Şirket geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınlayarak son birkaç ay içerisindeki gidişatla ilgili bilgi verdi.

Satışlar İyi Gidiyor

S7 Airlines tarafından yayınlanan duyuruya göre Blockchain ile yapılan satışlar gayet iyi gidiyor. Öyle ki şirketin yetkili isimlerinden olan Nikolai Mukhanov, satış miktarının Ocak 2019’dan bu yana on kat artış gösterdiğini söylüyor.

Şirket tarafından yayınlanan duyuruya göre Ocak 2019’dan bu yana Blockchain üzerinden toplamda 4 milyon dolarlık ödeme yapıldı.

Şirketin satış müdürü Ekaterina Dmitruk, şirketin Blockchain kullanımıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı ve Blockchain ile ilgili çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment