Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’deki Bitcoin Yatırımcılarının Profili

Avrupa genelindeki kripto para yatırımcılarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma Türkiye’deki Bitcoin yatırımcılarıyla ilgili çeşitli bilgiler barındırıyor.

Bu araştırmada hem Türkiye’deki vatandaşların kripto paralarla ne kadar ilgilendikleri öğrenilebiliyor hem de kripto para yatırımcılarının genel nüfusa oranları görülebiliyor.

BitPanda tarafından yapılan bu araştırma toplamda 17 farklı Avrupa ülkesini kapsıyor. Ankete 16-64 yaş aralığından toplamda 120 bin kişi katıldı. Türkiye’de ankete katılan kişilerin sayısı ise 4 bin 819.

Türkiye’deki Yatırımcılar

Araştırma sonuçlarına baktığımızda Türkiye’nin Avrupa genelindeki kripto para pazarında epey önemli bir rol oynadığını görebiliyoruz. Çünkü Türkiye kripto para yatırımının en yaygın olduğu ülkelerden biri durumunda.

Türkiye’deki ankete katılan 4 bin 819 kişiden 372 tanesinin kripto para sahibi olduğunu görebiliyoruz. Bu oranı Avrupa’nın diğer ülkeleriyle kıyasladığımızda Türkiye’nin epey üst sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz.

Bunu doğrudan BitPanda tarafından yayınlanan sıralamada da görmek mümkün. Şirketin araştırmalarına göre Avrupa’da oransal olarak en fazla kripto para yatırımcısına sahip olan ülke İsviçre’yken onu ikinci sırada Avusturya, üçüncü sırada ise Türkiye takip ediyor.

En Popüler Banka

BitPanda tarafından yapılan bu araştırma ülkedeki kripto para yatırımcılarının en çok kullandıkları bankaları da gözler önüne seriyor.

Konu hakkında yapılan araştırmalara göre Batı Avrupa’da sırasıyla Santander, Barclays, Citibank; Doğu Avrupa’da Sberbank, PKO Bank Polski gibi bankalar kullanılıyor.

Türkiye özelindeki Güney Avrupa verilerine baktığımızda ise en çok kullanılan bankaları şöyle sıralayabiliriz: Ziraat Bankası (%42), Türkiye İş Bankası (%41), Garanti Bankası (%39), Akbank (%28).

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment