Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haven Protocol (XHV) Geliştiricileri Exit Scam İddialarına Yanıt Verdi

Gizlilik odaklı kripto para birimi Monero’nun hard fork’u olan Haven Protocol geçtiğimiz günlerde bir dizi spekülasyon ile anıldı. The Block kaynağının aktardığı iddiaya göre, projenin son kalan geliştiricisi de istifasını vermiş ve projede artık hiç geliştirici kalmamıştı.

PandaTaiwanese isimli kullanıcı Twitter üzerinden yayınladığı gönderide, ”mevcut durumdan dolayı mutlu olmadığı için” projeyi terk ettiğini açıklamıştı. XHV, kendi whitepaper’ında yer alan açıklamaya göre ”birden çok tamamiyle merkeziyetsiz ve özel stabil fiyata sahip koin ekosistemi” şeklinde tanımlanmakta. Proje kendisini çoklu kripto para ”off-shore” hesabı olarak tanımlıyor ve herhangi bir varlıkla veya itibari para birimi ile endekslenmeden fiyatta stabilite oluşturmayı amaçlıyor.

Donjor isimli geliştirici ortaya çıkan iddialar üzerine Haven Protocol’ün çekirdek geliştiricisi @havendev’in projenin kod havuzunu açmamakta ısrarcı olduğunu doğruladı. Daha sonra buna yanıt veren projenin çekirdek geliştiricisi @havendev, elindeki kod havuzunu Discord ve sosyal medya üzerinden news.cutter ile Donjor’a ”4 ile 6 ay önce” verdiğini vurguladı.

”Haven gelişimi inanılmaz orandaki FUD’a rağmen devam ediyordu ve ben elimdeki kod havuzunu off-shore olarak güvenli tutmak istesem de, bunları hazırlayıp ekibe devredeceğim ki onlar bunun üzerinde çalışacak yeni geliştiriciler bulabilsinler. Ekibe elimden geldiği kadar destek olacağım.”

2.7 milyon dolar civarında toplam piyasa hacmine sahip olan XHV, bir zamanlar oldukça popüler bir kripto para birimi olmasına rağmen daha sonra ayı piyasasında etkisin kaybedenlerden birisi olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment