Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Monero Fork’u Olan Haven Protocol’ün Tek Geliştiricisi de Projeyi Bıraktı

Bir zamanların önde gelen kripto para birimi projelerinden birisi olan Haven Protocol (XHV) şu sıralar oldukça zor günler yaşıyor.

The Block kaynağının iddiasına göre, projenin son kalan önde gelen geliştiricisi de istifasını verdi ve projede artık hiç geliştirici bulunmuyor. Haven Protocol’ün çekirdek geliştirici ekibi olan ‘havendev’, konu hakkında yaptığı bir açıklamada kendilerinin ”kod havuzuna erişim bulunan tek ekip” olduklarını ve haftalardır başka kimseden bu konu hakkında istek gelmediğini vurguladılar.

Havendev’in Twitter hesabının en son gönderi paylaştığı tarih ise 2018 yılının Kasım ayı gibi gözüküyor. Projenin en son geliştiricilerinden olan  başka bir ekip üyesi ise, 7 Ocak tarihinde yaptığı duyuru ile ”mevcut durumdan dolayı mutlu olmadığı için” projeyi terk ettiğini açıklamıştı.

 

Haven Protocol şu sıralar projeyi devralacak ”yetenekli bir geliştirici” arayışına girdi. Monero fork’u olarak bilinen Haven Protocol, pek bilinmeyen kripto para borsalarının yanı sıra Bittrex ve Upbit gibi önde gelen kripto para borsalarında da listelenmişti. Kasım ayından bu yana %90 düşüş yaşayan XHV fiyatı, geçtiğimiz Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasından bu yana ise %95 düşüş yaşadı ve basın saatine göre 500 ve üzeri bir sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment