Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkezi Kripto Para Borsalarının Ticaret Hacmi Merkezsizlerden Çok Daha Fazla

Yapılan yeni bir araştırma gösteriyor ki merkezi kripto para borsaları, merkezsiz kripto para borsalarına kıyasla bir hayli üstün durumdalar.

Kripto para ve Blockchain sektörleriyle ilgili araştırmalar yapan TokenInsight adlı bir şirket, sektördeki merkezi ve merkezsiz kripto para borsalarıyla alakalı yeni bir araştırma yaptı.

Şirketin bu araştırmasında bu iki türdeki borsaların kripto para sektörüne kattıkları ticaret hacimleri kıyaslanıyor. Bu kıyasa bakıldığı zaman merkezi kripto para borsalarının merkezsizlere kıyasla ciddi oranda üstün oldukları görülüyor.

400’den fazla kripto para borsasının incelendiği bu araştırmaya göre kripto para sektöründeki merkezsiz borsaların oranı yalnızca yüzde 20 düzeyinde. Ayrıca merkezsiz kripto para borsalarındaki ticaret hacmi, merkezi borsalardaki ticaret hacminin yüzde 1’inden daha azına denk geliyor.

Merkezsiz kripto para borsaları geçtiğimiz yıl kayda değer bir popülerlik kazandılar. TokenInsight’ın araştırmasına göre bunun sebebi, merkezsiz ticaret protokollerinin ve altyapılarının zaman içerisinde ciddi gelişim göstermiş olması.

Bu araştırmaya göre merkezi borsalar özellikle “güvenlik, şeffaflık” gibi konularda sorunlar yaşarken; merkezsiz borsalar ticaret hacmi bakımından sorun yaşıyorlar.

Yayınlanan araştırma sonuçlarına göre merkezsiz kripto para borsaları, geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da gelişim göstermeye devam edecekler. Bu araştırmaya göre özellikle 2018 yılında merkezi borsalara karşı yapılan hack saldırıları, insanların merkezsiz borsalara geçiş yapmalarına yol açacak.

TokenInsight’ın verilerine göre merkezsiz kripto para borsaları, 2018’in başlarında büyük bir gelişim katettiler ancak yılın son çeyreğinde bir gerileme sürecine girdiler. TokenInsight, bunu kripto para piyasasında yaşanan genel düşüşe bağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment