Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD/Yellen: Kripto Para Regülasyonu İçin Yeterli Bir Çerçevemiz Yok

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkedeki düzenleyici çerçevenin kripto para regülasyonu için yeterli olmadığını açıkladı.

Janet Yellen, Wall Street Journal’ın düzenlediği CEO Council Summit etkinliğine katıldı ve kripto paralar hakkında konuştu.

Hazine Bakanı, ülkenin düzenleyici altyapısının gelecekte ihtiyaç duyulacak regülasyonlar için yeterli olmadığını dile getirdi.

Kripto para konusunda bazı “sorunlar” var

Yellen, kripto para regülasyonu konusuna ilişkin bazı noktalarda soru işaretleri olduğunu söyledi.

Hazine Bakanı, kara para aklama ve daha farklı yasa dışı amaçlarla kripto para kullanımının, tüketicilerin korunmasının ve Banka Gizliliği Yasasının üstünde durdu.

“Yeterli olduğunu” düşünmüyor

ABD’deki bazı devlet kurumları, bu sorunları kendi yetki alanları dahilinde ele alabilecekse de kripto para konusunda henüz bütüncül bir altyapı bulunmuyor.

Kripto paraların doğurduğu soru işaretlerine atıfta bulunan Yellen, bunları gidermek için “yeterli bir çerçeveye sahip olmadıklarını” söyledi ve şunu ekledi:

“Şu anda, gelecekte ihtiyaç duyacağımız düzenleyici çerçeveyi kurma görevini yerine getirebilecek bir çerçevemiz bulunmuyor.”

Yellen, kripto paradan farklı olarak dijital merkez bankası parası (CBDC) hakkında konuşup, ABD’nin bu noktada “dikkatli bir şekilde” ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!