Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine Bakanı Yellen, Kripto Para Konusunda Daha Fazla Yetki İstiyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yasa dışı kripto para kullanımıyla mücadele etmek için daha fazla yetki istiyor.

Dün gerçekleşen Senato Bankacılık Komitesinde kripto paraların terörizm finansmanı gibi suçlarda kullanımı masaya yatırıldı.

Senatör Sherrod Brown, “Hamas, El-Kaide ve Hazbullah gibi terör örgütlerinin para toplamak ve aktarmak için dijital varlıkları kullandığını biliyoruz. Yasa dışı finansmanla mücadele etmek için önemli aletlerimiz var ama bunların çoğu 11 Eylül öncesine dayanıyor.” dedi.

Hazine Bakanı Janet Yellen, terör örgütlerinin kripto para kullanımıyla mücadele etmek için daha fazla yetkinin işlerine yarayabileceklerini söyledi.

Yellen, “Harekete geçmemizi sağlayan pek çok yetki var ama yetki alanımızda bazı boşluklar tespit ettik ve Bakanlık’ın yetkilerinin nasıl ve neden iyileştirilebileceği ile ilgili bir öneri listesi hazırladık.” dedi.

Senatörler, geçen yılın sonunda Bakanlık’a daha fazla yetki vermek için Terörizm Finansmanını Önleme Kanunu’nu teklit etmişti. Bunun onaylanması halinde Bakanlık, yabancı finans kurumlarını ve dijital varlık şirketlerini tespit etme konusunda daha fazla yetki sahibi olacak.

Yellen, bu kanun teklifiyle ilgili olarak, “Hazine’nin yüzleştiği bazı engeller olduğuna katılıyorum ve bu kanun teklifinin amacını kesinlikle destekliyoruz. Oldukça ciddi bir tehditle daha iyi bir şekilde uğraşmamız için bize yetki verir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!