Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı: Kripto Paranın Tahribatı Minimize Edilecek

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, karşılığı olan dijital paralar ile “arkasında kimin olduğu bilinmeyen” kripto paralar arasında bir ayrım yapılması gerektiğini söyledi.

  • Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Türkiye’de devam eden dijital para çalışmaları hakkında konuşurken, Karşılığı olan, net bir otorite olan parayla karşılığının ne olduğu bilinmeyen, arkasında kimin olduğu bilinmeyen bir parayı aynı kefede değerlendirme imkanımız yok.” dedi.

  • Yakın zamanda yayımlanan Orta Vadeli Program’da, TCMB’nin dijital lira için yaptığı test çalışmalarının “daha yaygın ve geniş katılımlı” bir şekilde devam edeceği belirtilmişti. TCMB bunun ardından dijital lira için ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM’in katılımıyla bir iş birliği platformu kurdu.

  • Elektronik ortamda sunulan hizmetlerin, aracılık maliyetlerini düşüreceğini söyleyen Gül, “Merkez bankamızın dijital para yasası hazırlığı var. Bunlarla birlikte ekonomimiz daha ciddi bir derinlik kazanacak.” dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Finansın Geleceği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada bu çalışmalar sırasında “kripto paranın yarattığı ve yaratacağı tahribatı minimize edecek düzenlemeler yapacaklarını” açıkladı.

Görsel: Dr. Şakir Ercan Gül, Finansın Geleceği Zirvesi’nde (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!