Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kripto Yasası Hakkında Görüşüldü

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş önderliğinde gerçekleşen kripto para yasasına yönelik topluluktan temsilciler ile görüşmenin ikincisi bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Dr. Hakan Ertürk ile gerçekleştirildi.

Gerçekleşen ilk görüşmenin ardından temsilciler arasındaki bazı isimler dikkat çekmişti. Bu isimlerin görüşmenin seyrini olumsuz yönde etkilediğini düşünen kripto para topluluğundaki isimler sosyal medya üzerinden tepkiler gösterdi.

Bu gelişmelerin ardından görüşmeler devam etti ve bugün Hazine ve Maliye Bakanlığından Hakan Ertürk ile 10 kişilik bir ekip görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin detaylarını temsilciler arasından Nurullah Dündar sosyal medya hesabından aktardı.

Ekipte Teknik Analist Kamile Uyar, Gazeteci Erkan Öz, Avukat Sima Baktaş, Öğretim Görevlisi Tansel Kaya, Öğretim Görevlisi Nurullah M. Dündar, Avukat Elçin Karatay, Dr. Vedat Güven, Eğitmen ve Danışman Devrim Danyal, Volkan Korkmaz, Teknik Analist Crypto Kemal yer aldı.

Dündar, paylaşımına “Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Dr. Hakan Ertürk ile Kripto Varlıklar Yasa Tasarısı Hk görüşlerimizi paylaşmak için bugün Ankaradaydık.” diyerek başladı.

Sürecin tüm paydaşlara olumlu şekilde yansıması adına madde madde beklentilerini paylaştıklarını aktaran Dündar,

-Kripto varlık yatırımcılarının korunmasının öncelik olduğunu,

-Teknolojik gelişimi destekleyecek bir çalışma yapılması gerekliliğini,

-Oluşturulacak düzenleme ile yabancı yatırımcıların ülkemize yöneleceğini,

-Blockchain projelerine destek verilmesinin önemini,

-Sınırlayıcı olmayan, daha özgürlükçü ama denetlenebilen bir çalışmanın yapılmasını,

-Değişen ve her gün gelişen dijital dünyaya uyum sağlayacak bir tasarı olmasını,

-Ülkemizin bu süreç sonunda bir blockchain merkezi haline gelebileceğini, aktardık.

dedi.

Kendilerini dinleyenlerin, tüm vatandaşların haklarını korunacağını, mağduriyetlerin oluşmaması için önlemler alacaklarını, gençler başta olmak üzere blockchain yazılımcılarının önünü açacaklarını ve ülkeye faydalı bir düzenleme ile ilgili hassasiyetlerini paylaştıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!