Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Canaan Kazakistan Odaklı Anlaşmalar ile İşlem Gücünü 25’e Katlamayı Planlıyor

2013 yılında Nangeng “N.G.” tarafından kurulan Çin merkezli bilgisayar donanım üreticisi olan Canaan, 31 Aralık itibarıyla 10.300 AvalonMiner’e sahip olduğunu, Orta Asya ülkelerindeki faaliyetlerini daha da genişletmek için Kazakistan’da birden fazla Bitcoin madenciliği şirketi ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Kazakistan, Çin’de madencilere uygulanan yasaklardan sonra hem Çin’e komşu ülke olması hem de enerji maliyetinin düşük olması sebebiyle madenciler tarafından tercih edilen bir lokasyon haline geldi.

Canaan, daha önce yaptığı açıklamada saniyede 32.000 terahash (TH/s) bilgi işlem gücü çalıştırdığını ve “yakın vadede850.000 TH/s’yi operasyonel hale getirmeyi planladığını söyledi.

Canaan aynı zamanda dünyanın en büyük Bitcoin madencilik ekipmanı üreticilerinden biri olarak, küresel varlığını genişletmeyi planlıyor. Bu plan doğrultusunda da Kazakistan merkezli birçok madencilik firması ile iş birliği gerçekleştiriyor.

Canaan’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nangeng Zhang konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Madencilik firmalarıyla el ele vererek, karı en üst düzeye çıkarmak ve dijital varlık endüstrisinin büyümesinden yararlanmak için güçlü yönlerimizin ve kaynaklarımızın her birini kullanmaktan heyecan duyuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!