Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasa Değerinin 250 Trilyon Dolar Olması İçin Bir Şansı Var -Raoul Pal

Eski Goldman Sachs hedge fon yöneticisi ve Real Vision CEO’su Raoul Pal, kripto para piyasa değerinin 2030 yılına kadar 100 kat artabileceğini düşünüyor.

Pal, 31 Aralık tarihinde Bankless Brasil ile gerçekleştirdiği bir podcast sırasında kripto piyasasının benimsenmesinin mevcut gidişatını sürdürmesi durumunda şu anda halihazırda 2 trilyon doların üzerinde bulunan kripto para piyasa değerinin 250 trilyon dolara ulaşması için “makul bir şansının” olduğunu söyledi.

Hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkul gibi diğer piyasaların ve varlık sınıflarının mevcut verileri arasında karşılaştırmalarda bulunan Pal, hepsinin ortalama 250-300 trilyon dolar piyasa değerine sahip olduğunu belirtti.

Toplam türev piyasaları 1 katrilyon dolar piyasa değerine sahip. Bence kriptonun, mevcut değerinden 100 kat daha fazla olan 250 trilyon dolar piyasa değerine sahip bir varlık sınıfı olması için makul bir şansı var. Bu da tüm varlık sınıfları arasında en kısa sürede gerçekleşen tarihin en büyük büyümesi olacak.

açıklamalarında bulunan Pal, “Bu fikir 2030 yılında kripto para piyasasında 3.5 milyar insanın bulunması ile örtüşüyor. Yani 2030 yılında piyasada 3.5 milyar kullanıcı olursa kriptonun piyasa değeri yaklaşık 250 trilyon dolar civarlarında olacak.” dedi.

27 Aralık tarihinde bir röportaj sırasında bitcoin (BTC) için kurumsal satışların ve yıl sonu karlarının alındığı bir dönemde olduğunu söyleyen Pal ayrıca bitcoin’in 2022 yılına güçlü bir başlangıç yapacağı yönünde tahminde bulunmuştu.

Kasım ayında, boğa koşusunun 2015 ve 2017 yıllarındaki gibi aralık ayında bitmeyeceğini, haziran ayına kadar uzayabileceğini düşünen Pal bunun temel nedeni olarak yılın ilk çeyreğinde piyasaya kurumsal girişlerin yoğun olmasını göstermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!