Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Madencisi, Cihazlarını Kazakistan’a Sevk Etmeye Başladı

Shenzhen merkezli kripto para madencilik şirketi BIT Mining, Sichuan’da kripto para madenciliğine getirilen kısıtlama sebebiyle orada Bitcoin üretmek için kullandığı cihazları Kazakistan’a sevk etmeye başladığını açıkladı.

Çin Devlet Şebeke Kurumunun Sichuan bölgesindeki temsilcileri, geçen hafta sonu 26 kripto para madencisine kendilerine tedarik edilen enerjinin kesileceği yönünde bildir gönderdi. Bu 26 madencinin arasında, BIT Mining’e bağlı Ganzi Changhe Hydropower Consumption Service adlı şirket de yer aldı.

Cihazlarını Kazakistan’a göndermeye başladı

BIT Mining’in pazartesi günkü açıklamasında göre Sichuan’daki Ganzi özerk ilindeki Devlet Şebeke Kurumu yetkilileri, şirkete gönderdikleri bildiride enerji tedariğinin 19 Haziran akşamı kesilmiş olacağını belirttiler.

Bölgedeki faaliyetlerini durduran BIT Mining, Bitcoin üretmek için kullanılan 320 tane maden cihazını Kazakistan’a gönderdi. Toplam 18,2 PH/s değerinde kapasitesi bulunan cihazların, 27 Haziran’da yeniden kullanılmaya başlaması planlanıyor.

Şirket, ikinci ve üçüncü partiler ile birlikte Kazakistan’a toplamda 102,3 PH/s kapasiteli, 2.600 maden cihazı daha sevk edeceğini belirtti. Bunların 1 Temmuz’dan önce Kazakistan’a ulaşması beklenirken, kalan cihazların da ilerleyen aylarda gönderilmiş olacağı açıklandı.

“Çevreyi korumaya ve karbon ayak izimizi düşürmeye kararlıyız”

BIT Mining’e bağlı olan şirket Sichuan’ın batısında, Tibet’e yakın bir dağlık il olan Ganzi’de madencilik yapıyordu. Yalong Nehri’nin içinden geçtiği Ganzi, bol hidroelektrik kaynaklarıyla birçok madenci için ev sahibiydi.

Şirket, Kazakistan’daki çalışmalarına ilişkin detay paylaşmazken, BIT Mining’in CEO’su Xianfeng Yang şu açıklamada bulundu:

“Çevreyi korumaya ve karbon ayak izimizi azaltmaya kararlıyız. Büyüme stratejimiz kapsamında, yurt dışı operasyonlarımızı stratejik bir şekilde büyütüyorduk.”

BIT Mining, yurt dışına Sichuan’daki kısıtlamalardan önce yatırım yapmaya başladı. Şirket mayıs ayı içerisinde önce Texas’ta 25.74 milyon dolarlık bir maden tesisi kurmayı planladığını, ardından Kazakistan’daki bir veri merkezine 9.33 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!