Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kömür Atığıyla Bitcoin Madenciliği Yapan Şirkete 105 Milyon Dolar Yatırım

Pennsylvania’da kömür yakımı sonucu oluşan atıkları kullanarak Bitcoin (BTC) üreten madencilik şirketi Stronghold Digital Mining, düzenlediği yatırım fonuyla 105 milyon dolar yatırım aldı.

Stronghold Digital Mining’e yatırım yapan isimler arasında birkaç farklı aile ofisinin yanında MG Capital gibi isimler yer aldı. Yatırım turuna Apollo Global Management’ın eski ortaklarından olan ve günümüzde Stronghold’ün CEO’luğunu üstlenen Greg Beard’ın da katıldığı aktarıldı.

Pennsylvania’da faaliyet gösteren Stronghold’e bağlı Scrubgrass Generating Plant, kömür yakımı sonucunda ortaya çıkan ve çevre için zararlı olan atığı %90 oranında arıtıp enerjiye dönüştürüyor.

Stronghold’ün hesaplamalarına göre şirket ürettiği her 1 adet Bitcoin ile 200 tonluk kömür akıtını ortadan kaldırmış oluyor. Alınan 105 milyon dolarlık yatırım bu çalışmaları ilerletmek, daha fazla maden cihazı almak ve daha fazla arıtma tesisi kurmak için kullanılacak.

Beard, Bitcoin’in madencilerin çevreye verdiği zarar nedeniyle eleştirildiğini fakat Stronghold’ün çalışmalarının, “çevreye dönüşümsel bir katkıda bulunduğunu” söyledi. Stronghold Eş Başkanı Bill Spence, şu açıklamada bulundu:

“Kömür atıkları, Pennsylvania’ya geçtiğimiz 100 yıldır zarar veriyor. Basitçe söylemek gerekirse, 19. ve 20. yüzyıldan kalma kömür madenciliğinin etkilerini telafi etmek için 21. yüzyılın kripto para madenciliği tekniklerini kullanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!