Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Şirketi Canaan, Kazakistan’da Madenciliğe Başlıyor

Bitcoin sektöründeki en büyük miner üreticilerinden biri olan Canaan, çarşamba günü yaptığı açıklamayla Kazakistan’da Bitcoin madenciliği yapmaya başlayacağını duyurdu. Şirket, Bitcoin üretmek için kendi geliştirdiği cihazları kullanacak.

Pekin ve Hangzhou’da ofisleri bulunan Çin merkezli miner üreticisi, bir yandan madencilere ASIC cihazı satmayı sürdürürken bir yandan Kazakistan’da kendi madencilik faaliyetlerini yürütecek.

2013 yılında kurulan Canaan, bunun şirketin hem kurumsal ölçeğini hem de müşteri kitlesini büyütmesini bekliyor. Şirketin, madencilik yapmak için kullanacağı Avalon model cihazları şimdiden sevk etmeye başladığı belirtildi.

Nasdaq’ta listelenen Canaan, bu yılın ilk çeyreğinde sattığı cihazlarla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla (yuan bazında) neredeyse 6 kat daha fazla gelir elde edip, 61.5 milyon dolarlık net gelir açıkladı.

Şimdiye dek sadece maden cihazları üstünden gelir elde eden şirket, bu sebeple tek bir gelir kaynağına bağımlı durumdaydı. CoinDesk’in aktarımına göre Canaan, “Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalardan” daha az etkilenmek için “kendi stoğundaki cihazları […] ucuz elektrik fiyatlarıyla” çalıştırmaya başlayacak.

Canaan, 7 Haziran’da yayımladığı bir başka basın duyurusunda yurt dışındaki ilk müşteri servisini Kazakistan’da açtığını, müşterilere burada test ve bakım hizmeti verileceğini açıklamıştı.

Canaan CEO’su Zhang Nangeng, bu ayın başında “Bitcoin madencilerinin yoksul bölgelerde istihdam sağladığını” söyleyerek, Çin’in kripto para madenciliğine karşı getirdiği kısıtlamalara karşı çıkmıştı. Kazakistan, Çin’de uygulanan kısıtlamaların ardından madencilerin uğrak noktalarından biri olmayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!