Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası, Ethereum Teknolojisini Kullanmış Olabilir

Yerel haber kaynağı Globes tarafından aktarılanlara göre İsrail Merkez Bankası, kendi geliştirdiği dijital merkez bankası parası (CBDC) projesini test ederken Ethereum blockchainini kullandı.

Çarşamba sabahı paylaşılan habere göre İsrail Merkez Bankasına bağlı Bilgi Teknolojileri Ekibi, Ethereum altyapısını kullanarak dijital şekeli temsil eden bir token üretti. “Hayali dijital şekellerin”, farklı dijital cüzdanlar arasında transfer edilerek test edildiği aktarıldı.

İsrail Merkez Bankası tarafından Ethereum’un kullanıldığına ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, yapılan test çalışmalarında dijital şekelin ekonomik, kurumsal, hukuki ve teknolojik yanlarının incelendiği belirtildi.

Dijital şekel için pilot çalışmalarına başladığını doğrulayan İsrail Merkez Bankası, dijital merkez bankası parasının kullanıcısına ne düzeyde gizlilik sunacağı ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İsrail, dijital şekel projesini hayata geçirip geçirmeme konusunda henüz kesin bir karar vermedi.

İsrail Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Andrew Avir, yakın zamanda, “Beş yıl içinde CBDC çıkarmamıza %20 ihtimal veriyordum. Artık daha yüksek ihtimal veriyorum ama bu oran hala %50’nin altında.” açıklamasında bulundu. Avir, İsrail’deki mevcut ödeme sisteminin diğer ülkelerden “en az 10 yıl geride olduğunu” ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!