Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HBAR Vakfından, Hedera Hashgraph Ağındaki DeFi Gelişimi İçin 155 Milyon Dolarlık Fon

HBAR Vakfı, Hedera Hashgraph ağında merkeziyetsiz finans (DeFi) gelişimini destekleyebilmek adına 155 milyon dolarlık “Kripto Ekonomi Fonu”nu başlattığını duyurdu.

Hedera Hashgraph tarafından 29 Mart tarihinden yapılan açıklamaya göre Kripto Ekonomi Fonu, HBAR ekonomisinin büyümesini ve ağ içerisindeki erişilebilirliği artırmak için kullanılacak. Ayrıca HBAR Vakfı, Hedera ekosisteminin geliştirilmesi ve likidite ödülleri için fonun 60 milyon dolarını kullanacağını belirtti.

Stake platformu Stader Labs’ın ise açıklanmayan ama yüksek olan bir meblağ ile ödüllendirildiği söyleniyor. HBAR Vakfı, Stader Labs’ın aldığı bu parayı proof-of-stake mekanizmasının geliştirilmesi ve daha güvenli hale getirilmesi için kullanacağını açıkladı.

HBAR Vakfı CEO’su Shayne Higdon konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda:

Amacımız, kullanıcılarımızın ölçeklenebilir ve daha düşük maliyetli ürünlerden faydalanabilecekleri Hedera platformuna çekmektir. Hedera’ya her gün yeni kurum, token ve swap seçeneği geliyor. Bu sebeple düşük maliyet ve ölçeklenebilirlik çok önemli.

dedi.

Son 7 günlük periyotta yaklaşık %18’lik değer kazanan Hedera’nın yerel token’ı HBAR, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 0,255 dolardan işlem görüyor.

HBAR, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 36. kripto para olarak yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!